Mijn moeder maakte vroeger vaak appel soufflé. Één van mijn favoriete toetjes. Als iedereen een stukje had, ruziede mijn zus en ik over wie de schaal mocht uitlepelen. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Toen ik laatst in een wachtkamer een blad door bladerde vond ik dit recept. Het werd havermout taartje genoemd maar de ingrediënten kwamen aardig overeen met de appel soufflé van mijn moeder. Deze soufflé (wel met stukjes appel in plaats van hele appels) is lekker als ontbijt, lunch of toetje. Het kan allemaal. Met Griekse yoghurt of Kokosyoghurt en frambozen (of blauwe bessen) is hij helemaal goddelijk.
Ingrediënten (voor één taart)
150 gram havermout
500 ml (ongezoete) amandelmelk
1 ei (kan ook zonder ei)
3 eetlepels honing of rijststroop
2 appels
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanillepoeder
1 eetlepel gesmolten kokosolie (voor het invetten van de schaal)
Hoe te bereiden?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout, amandelmelk, honing en ei. Snijd de appels (met schil) en de dadels in kleine stukjes en bestrooi ze met kaneel en vanillepoeder. Vet de ovenschaal in met kokosolie en schep het mengsel in de schaal. Zet de schaal circa 30 minuten in de oven (afhankelijk van de diepte van je ovenschaal) en klaar is kees. De binnenkant van de souffle is heerlijk zacht. Warm is hij heerlijk maar afgekoeld is hij ook nog lekker. Voeg een paar lepels Griekse yoghurt en wat blauwe bessen of frambozen (altijd voorradig in de vriezer) toe. Smakelijk.
Tip:
Je kunt ook stukjes gedroogde dadels of rozijnen toevoegen en de honing/rijsstroop buitenwege laten. Als je geen amandelmelk hebt dan kun je deze ook vervangen door een andere plantaardige melk of koemelk.
Vind je mijn recept ook zo lekker?
Wat leuk. Wil je het recept gebruiken op jouw blog, website of iets dergelijks? Dan zou ik dat heel leuk vinden, maar alleen door het gebruik van een link naar mijn blog en met bronvermelding ;-). Het overnemen dan wel kopiëren van mijn recepten is niet toegestaan.